Suomalainen pankki asiakkuus ei välttämättä ole kaikkein paras ratkaisu sellaiselle, joka työn tai huvin puolesta matkustaa paljon. Vieraan valuutan nostamisesta voi koitua paljon kustannuksia ja automaattinostojen nostopalkkiot huimaavat päätä. Käteisen kantaminen ulkomailla voi olla riskialtista ja siksi nykymaailmassa usein pyritään käyttämään korttimaksua. Ulkomaalaiselle tilille tehdyistä siirroista voi joutua pulittamaan huikeita siirtopalkkioita, niin vastaanottajan pankin puolesta kuin omankin ja rahan vastaanottaminen tulee yhtälailla kalliiksi. Mikä siis ratkaisuna asiaan, muutoin kuin jatkuva automaattinostomaksujen päivittely ja hintojen noususta turhautuminen? Ratkaisuna voi olla kansainvälinen pankkiyhteys! Kansainväliset pankit tarjoavat erilaisia ratkaisuja erilaiselle matkaajalle. Voit jopa harkita kokonaan pankin vaihtoa kansainväliseksi. Tosin esimerkiksi jatkuvat verkkopankki laskutukset sekä lainahakemukset ulkomaisen pankin kanssa voit jättää unholaan ja maksaminen Suomessa voi vaikeutua. Vaihtoehtoja on useita kymmeniä ja maailman yleisen kansainvälistymisen myötä uusia tekijöitä pulpahtelee jatkuvasti markkinoille. Mikä pankeista sitten olisi oikea valinta, siihen vaikuttaa monet asiat ja tekijät, kuten se, että onko varallisuutta tarpeeksi ja onko tärkeämpää se, että rahan nostaminen ulkomaisesta automaatista on ilmaista vai se, että kansainvälisiä maksuja toiseen pankkiin on helpompi tehdä. Tässä listauksessa muutamia suosituimpia ja suurimpia kansainvälisiä pankkeja päätöksen teon ja asiaan perehtymisen tueksi ja tietoa ulkomaalaisen tilin ylläpidosta sekä verovelvollisuudesta.

Mitä Huomioon Verotuksessa

Kansainvälisestä tai ulkomaalaisesta pankkitilistä ei tarvitse ilmoittaa verottajalle. Ulkomainen tili on laillinen, kunhan siellä olevat varat on ilmoitettu verottajalle. Veronalaisista tuloista on ilmoitettava verottajalle aina ja rikkomuksista voi seurata isojakin sanktioita. Muutaman tuhannen euron määrät kylläkään tuskin joutuvat verottajan syynin alaiseksi, sillä suomalainen voi myydä omaisuuttaan viidentuhannen euron arvosta vuodessa. Isommat määrät saavat hälytyskellot soimaan helpommin. Ulkomaalainen tulo, palkkiot, lahjat ja lahjoitukset ovat verotettavaa tuloa. Online työn palkka kuuluu myös Suomen verottajalle, jos asuinpaikkana on Suomi eikä veroja palkkiosta muualle makseta. Tilistä, oli se sitten missä maassa tahansa, ilmoitetaan Suomeen verottajalle automaattisesti pankin puolesta ja enää sellaisia maita ei ole, kenellä säilyisi täydellinen pankkisalaisuus. Suomi on muun muassa sopinut pankkitietojen välityksestä Sveitsin kanssa ja 2018 sen astuessa voimaan kaikki suomalaisen omistamat tilit ja niiden saldo, korkotiedot ja tulot ilmoitetaan Suomeen.

Miten Hankkia Tili


Tilin saa usein miten hankittua verkkopalveluista. Hyvä pankki on sellainen, jolla verkkosivusto, chat-palvelu, puhelinpalvelut ja sähköposti toimii moitteettomasti. Parasta onkin valita pankki, jolla on toimiva asiakaspalvelu monipuolisine väylineen ottaa yhteyttä sekä toimiva yksinkertainen mobiilisovellus tilin saldon ja maksujen hoitoon. Osa suomalaisista pankeista kuten Pop Pankki ja S-pankki ovat myös kunnostautuneet ulkomaalaisen rahaliikenteen maksujen alentamisessa sekä kansainvälisen noston osalta. S-pankista siirtäessä rahaa ulkomaiseen pankkitiliin, pulittamaan joutuu vain viisi euroa pankkimaksuja. Ulkomaisen automaattinoston osalta pankki veloittaa kaksi ja puoli euroa nostosta plus kolmen prosentin osuuden nostettavasta määrästä rahaa.

Kansainväliset Pankit

Yksi vahvoista ja tunnetuista kansainvälisistä pankeista on Schwab Bank. Ei kuukausimaksuja eikä myöskään minimi varallisuutta tilin omistamiseen, ei myöskään missään maailmassa automaattinostosta maksuja eikä ulkomaalaisesta rahasta mitään nostomaksua. Toisena vaihtoehtona on Amerikkalainen pankki nimeltänsä Capital One 360. Tässä pankissa ei ole myöskään kuukausimaksuja eikä automaatti nostosta joudu maksamaan. Kaikki maksut ovat erittäin alhaisia kaikissa rahavaihto ja liikenne tapahtumissa kansainvälisesti. Pankki myös antaa sinun vastaanottaa kansainvälisiä maksuja ilman kuluja. Muita isompia kansainvälisiä pankkeja ovat Citibank ja Hsbc Bank, joiden matkailija ystävälliset hinnat ja mahdollisuudet avata useita tilejä eri maihin helpottavat esimerkiksi kahden maan välisen asumisratkaisun tai kahden eri tulon lähteen yhdistämisen vaikka tulot tulisivatkin eri maista.