Koti » Laki » Kiireisen Yrittäjän Tehovinkit Kodin Siivoukseen Osa 2

Kiireisen Yrittäjän Tehovinkit Kodin Siivoukseen Osa 2

Monessa ammatissa luovuus on tärkeää. Yrittäjälle se on usein elinehto. Luovuus kukkii parhaiten puhtaassa ja siistissä ympäristössä ja koska koti on usealle yrittäjälle myös työnteko paikka, on tärkeää, että siitä pidetään hyvää huolta. Keittiön ja kylpyhuoneen jälkeen käsitellään vielä muut kodin tilat.

Kiireisen Yrittäjän Tehovinkit Kodin Siivoukseen Osa 2

Olohuone

Olohuone on mukavuuden alue. Työtilat kannattaa erotella kotisohvasta. Olohuoneen siisteys on tärkeä koko kodin yleisilmeen ylläpitämiseksi. Tv-pöydällä olevat pikkuasiat, kaukosäätimet ja sälä on tarpeetonta koko ajan viedä ja säilyttää muualla, sillä on turhauttavaa käydä niitä joka ikinen kerta myös hakemassa takaisin, juuri kun olet saanut mukavan asennon sohvalla. Tästä syystä pieni kori pöydällä tai sohvalla on oiva paikka säilyttää tavaroita. Ne pysyvät hyvin piilossa mutta käden ulottuvilla! Nykyään on myös kauniita säilytysastioita esimerkiksi paksulta kirjalta näyttävä lokerikko piilottaa kaukosäätimet upeasti ilman, että yleisilme kärsii. Korissa tai lokerossa kannattaa säilyttää myös mikrokuituliinaa, jolla tarpeen tullen mainoskatkon aikana tai sohvalta noustessasi voit käydä pyyhkäisemässä television, hyllyt ja pöydän. Matkalla keittiöön voit taasen ravistella liinan puhtaaksi roskakoriin tai pestä sen. Näin saat olohuoneen pysymään pölyttömänä pidempään ilman totaali puunausta. Lemmikkitaloudessa sohvasta sekä sohvatyynyistä saavat karvat kyytiä ilmastointiteipillä. Kääri teippi käteesi liimapuoli ylöspäin ja taputtele tyynyistä karvat pois samaan aikaan kun lempisarjasi tai uutiset tulevat televisiosta. Karvamatolle sama käsittely, jonka aikana myös pieni tarpeellinen venyttelytuokio on helppo yhdistää tähän kokomaisuuteen. Puhdas matto, lempisarja ja kehonhuolto samaan aikaan, voiko parempaa kolmen comboa ollakaan!

Makuuhuone

Makuuhuoneen siivous ei vaadi aikaa, mutta se vaatii uusia tapoja. Ensimmäinen, joista vaikein on sängyn petaus. Helppo ratkaisu on se, että panostetaan muhevaan peittoon ja tyynyihin. Peitto joka peittää koko sängyn on paras ja helpoin ratkaisu. Petausongelmat katoaa kun parisänkyyn hankitaan tuplapeitto ja pssilakanat jotka sopii muuhun sisustukseen. Kun nukutun yön jälkeen viimeinen sängystä nousija asettelee tyynyt ja vetää vain ison maxi-peiton sijoilleen, on sänky valmis! Jos kuitenkin tuplapeitto onkin aivan liikaa ja vie parisuhteen riidan partaalle yöllisen peittovarkauden vuoksi, on hyvä ratkaisu hankkia painava, laadukas päiväpeite, jonka alle ei tarvitse peittoja ja tyynyjä asetella täydellisesti vaan päiväpeite sängyn päädystä lattialta levittyy yhdellä heitolla nätisti takaisin peittämään petivaatteet. Makuuhuoneeseen sijoitettuna pikkuimuri tai mikrokuituliinainen kangasmoppi pölynsyöjäksi voi olla kohdillaan sillä vaatteista lähtee iso määrä nukkaa joka helposti kertyy lattioille ja pinnoille. Sängyn petauksen jälkeen on helppo huitaista lattia puhtaaksi pölystä mopilla. Vaatteille kannattaa myös olla iso kori, johon voi suoraan laittaa likaiset vaatekappaleet ja vaikka reunalle sitten sellaiset, joita käyttää vielä mutta ei halua laittaa takaisin vaatekaappiin. Silloin pysyy vaatteet kuitenkin yhdessä paikassa, eikä ympäri makuuhuoneen lattiaa, niin kuin monella on tapana tehdä. Vaatehuoneessa todella toimii myös korimainen ratkaisu, sillä silloin voi erotella eri vaatekappaleet esimerkiksi paidat ja housut eri koreihin, ja ei tarvitse sen kummemmin tarkistella onko vaate viikattu pinon mukaiseksi vai ei.

Makuuhuone

Eteinen

Eteisen peittävä kevyt tumman värinen matto, jonka saa vapaasti rullattua ja vietyä mattotelineelle tai vaan ravistettavaksi maton tuuletus parvekkeelle on helppo ratkaisu. Vaaleaa mattoa ei kannata eteiseen hankkia jos mattopyykille ei ole aikaa. Helppo naulakko, johon kaikki ulkoiluvälineet mahtuvat ja hattutelineen sisustukseen sopivat korit täynnä muuta ulkoiluun, pitävät eteisen järjestyksessä. Heti ulko-oven viereen sijoitettuna kengät piilottava kenkä teline minimoi kenkien tuomaa roskaa sisälle ja säästää suurelta vaivalta. Avaimet ja muu pikku roina piiloutuu hyvin pieneen purnukkaan eteisen pöydälle.