Koti » Laki » Kuinka Hakea Yhdysvaltoihin Green Cardia

Kuinka Hakea Yhdysvaltoihin Green Cardia

Oletko löytänyt itsesi Yhdysvalloista jo monet kerrat ja rakastunut kyseiseen maahan? Tai jospa löysitkin elämäsi rakkauden ja haluat asettua aloillesi sinne hänen kanssaan? Mitä jos uusi työpaikkasi tai unelmatyöpaikkasi, johon olet hakenut, hyväksyy sinut sisään ja tarvitset pysyvää oleskelulupaa tai himoitset mennä opiskelemaan meribiologiaa San Diegon yliopistoon? Kaikissa näissä tapauksissa, pysyvää oleskelulupaa tarvitaan Yhdysvalloissa. Sen yleinen nimike on Green Card.

Mikä on Green Card

Mikä on Green Card

Green Card on pysyvän oleskeluluvan omaavalla henkilöllä oleva kortti, jolla oleskelu Yhdysvalloissa ei ole rajoitettua. Green Card eli Permanent Resident Card on henkilölle, joka haluaa elää ja tehdä töitä Yhdysvalloissa rajoituksetta. U.S maahanmuutto laki tarjoaa monia eri tapoja hakea ja saada pysyvän oleskeluluvan maahan. Voit saada luvan perheenjäsenen ollessa Yhdysvaltojen kansalainen ja heidän sponsoroimana, työpaikan vuoksi, erikois-maahanmuuttajan tittelillä, ollessasi turvapaikan hakija tai ihmiskaupan, rikoksen tai hyväksikäytön uhri sekä muilla erikoisluvilla kuten ollessasi Haitin turvapaikan hakija tai Kuubalainen. Myös esimerkiksi Vietnamin sodan sotilailla, jotka ovat Aasiasta, on oikeus hakea Green Cardia ja ollessasi Amerikan Intiaani, joka on syntynyt Kanadassa. Diplomaateilla, edustojen työntekijöillä ja suurlähetystöjen työntekijöillä on mahdollisuus myös hakea lupaa. Erikoistapauksissa oikeutettuja hakuun ovat Afganistanin ja Irakin käännöstöitä tehneet henkilöt, jotka ovat toimineet valtion kääntäjänä ja esimerkiksi uskonnollista, voittoa tavoittelematonta työtä tekevät.

Vihreä Kortti Työntekijänä

Jos sinulla on tieteen, taiteen, koulutuksen, urheilun tai liiketalouden erikoistaitoja tai olet tutkija tai professori tai kansainvälisessä johtaja asemassa kuulut ykköskriteeri luokkaan hakiessasi oleskelulupaa työntekijänä. Toiseen luokkaan kuuluvat he, joilla on korkeampi ammattipätevyys tai loistavat pätevyydet tieteessä, taiteessa tai liiketaloudessa. Ja kolmanteen he, jotka ovat taitavia työntekijöitä, joiden työhön vaaditaan vähintään kahden vuoden koulutus tai työkokemus. Kolmos-luokkaan kuuluvat myös kaikki ammattipätevyyden omaavat ja myöskin henkilöt, jotka suorittavat sellaista työtä, johon ei vaadita pätevyyksiä kuten esimerkiksi siivoustyö.

Vihreä Kortti Perheen Kautta

Vihreä Kortti Perheen Kautta

Voit hakea Yhdysvaltalaisen lähiomaisena oleskelulupaa, silloin kun olet naimisissa kansalaisen kanssa tai sinulla on Yhdysvaltalaisen kanssa lapsi. Perhe-lähtöisen oleskeluluvan voi saada myös silloin jos sinulla on jompikumpi vanhemmista Yhdysvaltalainen tai sinulla on täysi-ikäinen veli tai sisko kansalaisena. Myös jos olet naimisissa laillisesti maassa asuvan oleskeluluvan haltijan kanssa tai teillä on yhteinen lapsi. Pysyvää oleskelulupaa haettaessa silloin, jos olet naimisissa Amerikkalaisen kanssa ei ole helppoa saada. Hakijoita on paljon ja hakeminen on kallista. Kansalainen voi toimia sponsorina aviopuolisonsa oleskelulupahakemuksessa. Tällaisen hakemuksen teossa, kun kyseessä on lähisukulainen, on visa numero saatavilla heti kun I-130 lomake on täytetty. Visa numerolla voidaan hakea varsinaista oleskelulupaa. Maan sisällä olevalla aviopuolisolla hakemus täytetään niin, että hakija hakee ensin visaa väliaikaisesta asukkaasta pysyväksi ja jos aviopuoliso on maan ulkopuolella on hakijan haettava ensin maahanmuuttaja visaa konsulaatista. Kansalainen, joka ei ole vielä naimisissa puolisonsa kanssa voi myös hakea sulhaselleen tai morsiamelleen K-1 visaa, joka on voimassa kolme kuukautta ja sen aikana mennä naimisiin. Tämä ei välttämättä kuitenkaan ole helpoin tapa vaan on usein parempi mennä naimisiin Yhdysvaltain ulkopuolella ja saapua maahan jo avioliitossa. Naimisiin meno Yhdysvalloissa voi olla kallista. Us-immigration myy pakettia sivuillansa, joka ohjaa ja opastaa läpi hakuprosessin ja sisältää kaikki tarvittavat dokumentit oleskeluluvan hakemiseen jos olet naimisissa Yhdysvaltalaisen kansalaisen kanssa. Yhdysvalloilla on myös todella erikoinen oma ”oleskelulupa lotto”! Voit hakea maksutta oleskelulupaa Yhdysvalloista joka vuosi lokakuussa täyttämällä hakemuksen ja olemalla hakukelpoinen. Tällöin voit olla yksi onnekas, joka voittaa itselleen pysyvän oleskeluluvan maahan.