PayPal on internetpohjainen tilipalvelu, johon voi henkilökohtaisesti vastaanottaa tai maksaa maksuja, se on tarkoitettu niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Virallisesti palvelu on maksupalvelun tarjoaja, jonka päätoimiala ja on sähköisen rahan liikkeeseenlasku ja läheisesti liittyvien palveluiden tarjoaminen. Tilin voi avata kuka vain, omalla nimellänsä toimiva täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö. Muiden maiden säädökset voivat olla erilaiset, joten asuessasi muussa maassa kuin Suomessa, tarkistathan maasi säädökset. Olet myymässä irtaimistoa, vastaanottamassa online työn palkkiota tai ostamassa leffalippuja, nykypäivänä PayPal antaa kansainvälisesti mahdollisuuden internetin välityksellä tehtyyn rahan siirtoon. Miten se eroaa pankista? PayPal tilillä oleva raha ei kasvata korkoa. Mahdollisuus ei ole myöskään eri tileihin, kortteihin eikä PayPal rahaa voi nostaa ulos käteisenä mistään automaateista. Myöskään minkäänlaista lainaa ei PayPalista saa. Internetmyyjät voivat lisätä PayPalin heidän maksuvaihtoehtoihinsa tai jopa ottaa palvelun kattamaan kokonaisvaltaisesti koko maksutapahtuman. PayPal myös mainostaa turvaohjelmaansa, joka voi suojata myyjän tuloja petoksilta ja tappioilta. Ostajan näkökulmasta mukava lisä on se, että kun teet maksun PayPalin kautta, ei myyjälle välity kuitenkaan aivan kaikki maksutietosi esimerkiksi luottokorttitietoja, ja siksi vaihtoehtona PayPal on turvallinen ratkaisu ostamiseen netistä.

PayPal voi Sulkea Tilisi

PayPal on pidättänyt oikeuden sulkea ja rajoittaa tiliäsi esimerkiksi petoksen tai väärinkäytön sekä ohjeiden laiminlyönnin nojalla. PayPalin ja käyttäjän väliseen suhteeseen sovelletaan Englannin ja Walesin lakia. Palvelua ei saa käyttää toimintoihin, jotka rikkovat lakia, asetusta, määräystä tai säännöstä. Vihamielisiin, rasistisiin, nikotiinituotteisiin, aseisiin, säädyttömiin ja tavaramerkkejä rikkoviin tuotteisiin ja niiden myyntiin ei palvelun käyttö ole sallittua. Lisää näistä löydät palvelun käyttösäännöistä.

Kun rekisteröit tilin, kerää PayPal käyttötietojasi, tapahtuma ja kokemustietoja sekä tililtäsi lähetettyjen ja vastaanottajien tiedot. PayPal myös luovuttaa tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle osapuolelle. Euroopan tietosuojalainsäädännössä kuitenkin kerrotaan, että sinulla on oikeus tietojesi rajoitukseen, mutta tämä voi tarkoittaa, että et voi rajoittaessasi kaiken tiedonannon kolmansille osapuolille, käyttää enää palvelua.

Pankkisalaisuus ja Viranomaisille Tiedottaminen


PayPal soveltaa Luxemburgin lainsäädäntöä tietosuojassa sekä pankkisalaisuudessa. PayPal siis Euroopan Unionin palveluita verrattavissa tarjoaa laajemmat tietojen luovutus mahdollisuudet. Ottamalla PayPalin käyttöön, käyttäjänä hyväksyt tämän tietosuojakäytännön. Kolmannet osapuolet, jotka saavat tietojasi löytyvät tästä. Palvelu voi päivittää kyseistä listaa neljännesvuosittain ja olettaa, että jos ei erikseen ilmoita ettet hyväksy uutta listausta, sinun katsotaan hyväksyneen sen. Jos et kuitenkaan listausta hyväksy, ainoa vaihtoehto on lopettaa palvelun käyttö ja tilin sulku. USA:n ulkomaisia tilejä koskevaa verosäännösten noudattamislakia eli FATCA-lakia noudattaen palvelu on velvollinen antamaan veropetosten ja muiden laittomien uhkien ja toimien varjossa käyttötiedot sitä kysyvälle viranomaistaholle. Tämän ja muiden sovellettavien lakien tarkoitus on torjua terroristien rahoittamista, rahanpesua ja petoksia. Vastaanottaessasi rahaa, palvelu ei ole vastuussa sen määrittämisessä, onko tapahtumasi veronalaisia eikä ole vastuussa minkään veron kantamisesta, ilmoittamisesta tai luovutuksesta. On sinun velvollisuutesi määrittää, mitä vero-asioita sinun pitää rahaliikenteestä PayPaliin ilmoittaa verottajalle tai muihin lähteisiin.

Varallisuus PayPal tililläsi on siis itse ilmoitettava verottajalle veroilmoituksessa ja myös tarvittaessa todistettava myös palvelulle, että varat ovat ilmoitettu. Palvelu saattaa itsenäisesti pistää tulevan tai lähtevän raha liikenteen pitoon epäillessään petosta tai vaatiessaan lisäselvitystä liikenteeseen. FATCA-lain ja CRS-lain nojalla on pantu käytäntöön sopimus ja EU:n direktiivi pakollisesta automaattisesta tietojenvaihdosta, joka esimerkiksi ilmoittaa tilin saldon tai arvon joka 31.joulukuuta Luxemburgin veroviranomaisille, jotka uudelleen luovuttavat tiedot muun muassa Yhdysvaltojen veroviranomaisille.