Koti » Laki » Yritysideasta Konkreettiseksi Osa 3

Yritysideasta Konkreettiseksi Osa 3

Ensimmäisessä osassa puhuttiin henkisestä puolesta yrittäjänä sekä omista valmiuksista ja toisessa osassa mentiin syvemmälle liike-ideaan ja sivuttiin hieman markkinatutkimuksia sekä kilpailutilanteen sekä asiakasmäärän tutkimista. Tässä osassa keskitytään yrityksen perustamisen budjetointiin.

Yritysideasta Konkreettiseksi Osa 3

Paljonko Rahaa Pitää olla Taskussa

Yrityksen perustamisen kulut eivät ole kovinkaan suuret. Suurimmat menoerät alussa tulevat varaston ja toimitilan hankinnoista sekä muista isommista hankinnoista sekä markkinoinnista. Myös kuluja tulee kirjanpitokustannuksista, jos ulkopuolinen kirjanpitäjä hankitaan. Ethän unohda myös, että oma palkkasi tulee ottaa huomioon ja toki myös henkilöstön jos sellaista heti aloitukseen hankitaan. Työnantaja kulut lasketaan myös mukaan palkkakuluihin ja yrittäjän vakuutukset eivät useinkaan ole ihan pikku penneillä tehtäviä hankintoja. Kun perustetaan yritystä, pitää osata ottaa huomioon ihan joka ikinen meno. Postikuoret, merkit ja toimistoa ja kirjanpito varten hankitut kynät, kumit ja kansiot. Bensakulusi pyyhältäessäsi ympäri ämpäri virastotaloja tai hankintoja tehdessäsi. Liiketilan ikkunanpesuaineet ja seinän uudelleen maalaukseen maalit ja pensselit. Asiakasvessan käsisaippua, pyyhe ja vessapaperi. Kahvinkeitin. ”Tyllit ja lyllit”, eli yrittäjän eläke- sekä muut vakuutukset. Huomioon tarvitsee ottaa myös esimerkiksi se, että jos asiakas maksaa laskulla tai kortilla, raha ei kilahdakaan suoraan tilillesi. Mitä jos asiakas ei maksakaan ajoissa?

Yritysideasta Konkreettiseksi Osa 3

Liiketoimintasuunnitelmassasi tulee olemaan ja otettu huomioon kaikki kulut, niin juoksevat menot kuin alun kiinteät hankinnatkin. Liiketoimintasuunnitelma on yrityksen perustamisen ensimmäinen vaihe. Mutta ennen tänne asti pääsyä, on vielä keskitettävä energiaa saada ideasta toimiva, jotta voidaan edes harkita itse aikaa vievää liiketoimintasuunnitelman tekoa. Yritykselle on olemassa erilaisia rahoituksia ja lainoja. Mutta ennen kuin päädytään lainamahdollisuuksien kyselyyn, pitää tarkastaa oma lainakelpoisuutensa. Nykypäivänä lainaa ei ole helppo saada jos oma henkilökohtainen varallisuus ei ole tarpeeksi korkea. Lainan saaminen myös edellyttää omaisuuden panttaamista lainan takeeksi sekä usein myös lainantakaajia. Onko sinulla omaisuutta, joka kelpuutetaan lainan takeeksi? Jos ei, onko varallisuutesi niin hyvä, että lainalle ei tarvitse taetta? Kuka toimii lainantakaajanasi? Jos näihin vastauksiin ei ole varmuutta, voi ideasi kaatua jo pelkästään tähän. Yrityksen voi myös perustaa ilman rahoitusta ja lainaa. Kun säästössä on tarpeeksi rahaa yrityksen perustamiseen ilman ulkopuolisia sijoittajia tai lainaajia, on yrityksellä jo erinomainen pohja. Kun tutustut yrittämisen kuluihin ja oman ideasi alkupääoman tarpeeseen huolella, voit tehdä suhteellisen realistisen pohjan sille, onko yritystä mahdollista perustaa. Kun olet varmistunut asiasta, että taloudellisesti olet kyvykäs yrittäjyyteen, voit muuttaa yritysideasi
konkreettiseksi ja lähteä rakentamaan toimivaa liiketoimintasuunnitelmaa.

 

Valmiina Konkreettisiin Tekoihin

Vierailemalla yrityskummien toimistolla ja työvoimatoimiston tiskillä olet jo lähellä todellisuutta. Yrityskurssille ilmoittautuessasi, olet jo matkalla. Liiketoimintasuunnitelmaa ei voi liiaksi työstää ja siksi kaikenlainen, pienikin yritystoiminta on hyvä aloittaa siitä ja suunnitelman teon jälkeen sitä kannattaa vielä ulkoiluttaa ammattilaisella eli esimerkiksi paikallisella yrityskummilla, jotta saat toisen ja miksipä ei vaikka kolmannen mielipiteen suunnitelmastasi. Älä pelkää ottaa ohjeita vastaan. Ole valmis muokkaamaan suunnitelmaasi. Jos liiketoimintasuunnitelma ei toimi, ei toimi yrityskään. Älä arkaile kuitenkaan silloin, kun toiminta on valmis ja olet valmis lähettämään yrityksen perustamisen lomakkeet postissa. Yrittäjyys on haastavaa, palkitsevaa ja itsenäistä kovaa työtä, jota värittävät lukuisat pettymykset, mutta myös onnistumiset ja onnen hetket. Kun pohjatyö on kunnolla tehty, voit hyvillä mielin puskea vaikka läpi harmaan kiven ja onnistua. Yrittäjyys on myös verkostoitumista ja uusien ihmisten löytymistä, miksei uusien ystävienkin. Ota kaikki irti omasta polustasi ja muista myös pitää itsestäsi ja lähiomaisistasi huolta. Onnea matkaan!